Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Ποιός αλήθεια από τους δύο είναι ο ηλίθιος της ιστορίας;



Tης Κατερίνας Πάντα

Ποιά παγκοσμιοποίηση; Ρίχνοντας μια ματιά στη μεταρρύθμιση που πέρασε, ο Τραμπ με το νέο του φορολογικό σύστημα κάνει πράξη το όφελος της χώρας του με τα λόγια America first. Το ξήλωμα της παγκοσμιοποιημένης κάλτσας άρχισε από εκεί που ξεκίνησε & δεν είναι τυχαίο που οι Ευρωπαίοι (λέγε με Γερμανία) θορυβήθηκαν τα μάλα.

Με τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση υποστηρίζει μια αλλαγή από το σημερινό “παγκόσμιο” φορολογικό σύστημα σε ένα “εδαφικό αμερικάνικο” σύστημα.

Πέραν από το γεγονός ότι μειώνει τον εταιρικό φόρο από το 35% στο 21% που στην πράξη λόγω επιπλέον φορολογικών απαλλαγών πέφτει στο 18%, κάνει και το εξής:

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου συστήματος ως τώρα, οι πολυεθνικές φορολογούνται για το εισόδημα που φέρνουν από το εξωτερικό. Δεν πληρώνουν τον φόρο μέχρι να φέρουν τα κέρδη τους εντός ΗΠΑ. Ως αποτέλεσμα, πολλές αμερικανικές εταιρείες αφήνουν τα κέρδη τους να σταθμεύουν στο εξωτερικό σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους ακόμη & ευρωπαικούς.

Σύμφωνα με το νέο “εδαφικό” σύστημα, οι εταιρείες δεν θα φορολογούνται για το ξένο κέρδος στις ΗΠΑ. Θα ήταν λοιπόν σημαντικό κίνητρο να τα επανεπενδύσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με θέσεις εργασίας, αφαιρώντας τα από κάπου αλλού. Επίσης θα ήταν κράχτης για πολλές ξένες επιχειρήσεις να μεταφέρουν την έδρα τους στις ΗΠΑ.

Επιπλέον επιτρέπει στις επιχειρήσεις που αγοράζουν νέο εξοπλισμό να αφαιρούν το κόστος των αποσβέσιμων περιουσιακών στοιχείων σε ένα έτος αντί να τα αποσβέσουν για αρκετά χρόνια, ενώ μπορούν να αφαιρέσουν από την φορολογία τους τις δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης ή τις τυχόν επενδύσεις τους σε φτωχές περιοχές εντός ΗΠΑ. Αυτό θα ωφελήσει περισσότερο τις εταιρείες φαρμακευτικών υψηλής τεχνολογίας κλπ & θα δώσει εκ νέου ώθηση σε θέσεις εργασίας.

Το φορολογικό νομοσχέδιο επίσης επιτρέπει στις εταιρείες να επαναπατρίζουν τα 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια που κατέχουν σε ξένα αποθέματα μετρητών αρκεί να καταβάλλουν έναν μόνο εφάπαξ φορολογικό συντελεστή 15,5% επί των μετρητών και 8% επί του εξοπλισμού. Και φυσικά έτσι δεν θα έχουν κανένα λόγο να ξαναβγάλουν κεφάλαια έξω, μετατρέποντας τα σε αμερικάνικα assets.

Κάπως έτσι & με άλλες απαλλαγές, καταπολεμά τις επενδύσεις εκτός ΗΠΑ & προσελκύει κεφάλαια αμερικανικά & ξένα αποβλέποντας σε μακροπρόθεσμα οφέλη. Σε ότι αφορά επιγραμματικά τα φυσικά πρόσωπα, το νομοσχέδιο διπλασιάζει την ηλεκτρονική κατάσταση φορολογικής απαλλαγής σε 11,2 εκατ $ για singles και 22,4 εκατ $ για ζευγάρια με επιπλέον 500$ για καθε μη εξαρτώμενο τέκνο.

Οι Ευρωπαίοι τι κάνουν εκτός από το να δημιουργούν εντός Ευρώπης αποεπενδύσεις με μείωση των θέσεων εργασίας & αύξηση φορολογικών συντελεστών, ειδικά τώρα που δεν έχουν μια Βρετανία πλέον να καλύπτει το μέγεθος των χαμένων θέσεων εργασίας που δημιούργησαν?

Ποιός αλήθεια από από τους δύο είναι ο ηλίθιος της ιστορίας?

Ας το πάρουν χαμπάρι. Ο πατερούλης ΗΠΑ πέθανε & ας κοιτάξουν να συμμαζέψουν μόνοι τους τα του οίκου τους, γιατί τα αμερικανά δε είναι τόσο…αμερικανάκια όσο νομίζουν & οι μπάμιες τους τελείωσαν.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

H κληρονομιά των Αγανακτισμένων και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


Του Αρίστου

Ελάχιστοι σήμερα θυμούνται το κίνημα των Αγανακτισμένων κι ας ήταν το μεγαλύτερο λαϊκό κίνημα στη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Ίσως γιατί θεωρούν πως οι Αγανακτισμένοι απότυχαν στους στόχους τους. Δεν έχουν αντιληφθεί φυσικά ότι ήταν οι πρώην Αγανακτισμένοι που καθόρισαν τις πολιτικές εξελίξεις από το 2012 και μετά. Εξελίξεις που οδήγησαν στην κυριαρχία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις εκλογές του 2015.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα είχε λάβει μόνο 4,60% στις εκλογές του 2009. Μετά την εμφάνιση του κινήματος των Αγανακτισμένων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει στις εκλογές του 2012, ποσοστό 26,89%. Τον Ιανουάριο του 2015 θα βγει πρώτο κόμμα με 36,34%. Οι ΑΝΕΛ δεν υπήρχαν πριν τις εκλογές του 2012. Ήταν ξεκάθαρα ένα κόμμα, γέννημα θρέμμα της Πλατείας. Θα πάρουν 7,51% το 2012 και 4,75% τον Ιανουάριο του 2015 σχηματίζοντας κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργώντας τεράστιο πονοκέφαλο στο ελληνικό κατεστημένο. Για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μένουν εκτός εξουσίας. Ειδικά το ΠΑΣΟΚ τιμωρήθηκε με το πρωτοφανές 4,68% για τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη και την εγκατάλειψη των πρότερων σοσιαλιστικών αξιών του.

Οι Αγανακτισμένοι πέτυχαν λοιπόν το 2015 να βγάλουν κυβέρνηση θεωρώντας ότι θα αλλάξουν σελίδα στη χώρα. Η συνέχεια όμως ψαλίδισε σταδιακά τους πανηγυρισμούς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δέχτηκε τεράστιο πόλεμο από την Ευρώπη με ενορχηστρωτή τον Βόλφανγκ Σόιμπλε ο οποίος κόντεψε να πάθει αποπληξία από το κευνσιανό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Ελλάδα τα μονίμως κινδυνολογούντα κανάλια έκαναν ότι μπορούσαν για να αποσύρουν οι μεγαλοκαταθέτες τα λεφτά τους από τις τράπεζες. Ο Αλέξης Τσίπρας υποχρεώθηκε να υπογράψει τρίτο μνημόνιο το καλοκαίρι. Το δημοψήφισμα που για μια ακόμη φορά διατράνωσε το αντιμνημονιακό φρόνημα του λαού δεν στάθηκε αρκετό να εμποδίσει αυτή την εξέλιξη. Εξέλιξη που άφησε πιο πικρή γεύση εξαιτίας των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί τους προηγούμενους μήνες.

Και το κρίσιμο ερώτημα είναι: Πρόδωσαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους αντιμνημονιακούς Ελληνες, πρόδωσαν τους Αγανακτισμένους που τους έβγαλαν κυβέρνηση;

Επιτρέψτε μου να πω πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως δείχνουν στη συγκεκριμένη περίπτωση. Και το ίδιο έκριναν, περισσότερο με το ένστικτο, οι πρώην Αγανακτισμένοι όταν ξαναψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το Σεπτέμβριο. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας τους έλεγε πως η ψήφος τους σήμαινε τρίτο μνημόνιο. Και όταν το καλοκαίρι το πέρασαν στις ουρές των ΑΤΜ για να σηκώνουν 50 ευρώ.

Πρώτα απ' όλα προκειμένου να πάει η κυβέρνηση σε ρήξη έπρεπε να υπάρξει ξεκάθαρη βοήθεια από μεγάλη δύναμη. Όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και για γεωπολιτικούς. Γιατί για παράδειγμα ο Ερντογάν δεν θα σεβόταν μιά Ελλάδα που βρέθηκε εκτός Ευρώπης χωρίς καμιά συμμαχία. Όμως τόσο η Ρωσία, όσο και η Κίνα, αν και βολιδοσκοπήθηκαν, δεν θέλησαν να μας βοηθήσουν. Βλέπετε η Ρωσία μας ήθελε το 2015 μέσα στην ΕΕ σαν πρεσβευτή της, τόσο για τα θέματα των κυρώσεων σε βάρος της όσο και για την περίπτωση που κάποιος αγωγός της περνούσε μέσω Ελλάδας προς την Ευρώπη.

Όσο για την Κίνα ήθελε τα μεγαλεπήβολα σχέδια της για τον Πειραιά να αφορούν λιμάνι της ΕΕ και όχι μιας μικρής ανεξάρτητης χώρας.

Και υπάρχει και κάτι άλλο. Η Ρωσία δανείζεται με επιτόκια άνω του 10% και η Κίνα γύρω στο 5%. Αν δάνειζαν λοιπόν την Ελλάδα φοβάμαι πως το επιτόκιο θα ήταν τουλάχιστον γύρω στο 12,5% που δανειζόταν τότε η Ρωσία. Δηλαδή σκέτη καταστροφή. Για την ιστορία ο Τσίπρας πέτυχε το επιτόκιο δανεισμού στο τρίτο μνημόνιο να είναι μόνο 1%.

Άλλη περίπτωση μεγάλης δύναμης που θα μπορούσε να βολιδοσκοπηθεί για στήριξη της Ελλάδας σε περίπτωση ρήξης ήταν φυσικά η Αμερική. Η κυβέρνηση Ομπάμα όμως παρότι στήριξε δυναμικά τον Αλέξη Τσίπρα στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, δεν θέλησε να στηρίξει μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Οι Δημοκρατικοί και τα συμφέροντα που τους στηρίζουν, θέλουν να μεταρρυθμίσουν την ΕΕ, όχι να την διαλύσουν κι αυτό φάνηκε και στην περίπτωση του Brexit. Ο Ομπάμα παρότρυνε τους Βρετανούς να ψηφίσουν παραμονή στην ΕΕ. Κινδυνολόγησε μάλιστα υποστηρίζοντας πως μια ψήφος υπέρ της εξόδου θα μείωνε την ικανότητα της Βρετανίας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την τρομοκρατία, τη μεταναστευτική κρίση και τα οικονομικά σοκ που θα μπορούσαν να εμφανιστούν σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία.

Πολύ σύντομα ο Αλέξης Τσίπρας αντιλήφθηκε πως καμιά μεγάλη χώρα δεν θα επιδίωκε σύγκρουση με την ΕΕ για χάρη της Ελλάδας και κατέληξε στη στρατηγική του. Θα μπλόφαρε με την περίπτωση ρήξης προκειμένου να εξασφαλίσει ελάφρυνση χρέους. Ναι μεν θα υπόγραφε μνημόνιο αλλά αν οι Γερμανοί δεχόντουσαν να συμπεριληφθεί στο κείμενο του μνημονίου, συμφωνία και για ελάφρυνση χρέους, αυτό το μνημόνιο θα ήταν το τελευταίο. Με τη βοήθεια του Ομπάμα, του Ολάντ αλλά και του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, κατάφερε να υποχωρήσουν οι Γερμανοί στο θέμα της ελάφρυνσης. Κάμφθηκε τότε η Μέρκελ και το επέβαλε σε έναν Σόιμπλε που ούτε να ακούσει ήθελε για ελαφρύνσεις χρέους σε οποιαδήποτε νότια χώρα.

Oι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν τα μόνα ελληνικά κόμματα που είχαν μια στρατηγική το 2015, έστω για ένα μεσοπρόθεσμο τέλος των μνημονίων. Να σημειώσουμε ότι οι ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν διεκδικούσαν καν ελάφρυνση χρέους γιατί θα έπρεπε να παραδεχτούν πως το κούρεμα του καταστροφικού PSI δεν οδήγησε σε βιώσιμο χρέος. Υπάρχει βέβαια το ΚΚΕ που οι περισσότεροι το θεωρούν σαν το ρωμαλέο κόμμα που θα πήγαινε τελικά σε ρήξη. Δέστε όμως τι εισήγηση κατέβασε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στο 20ο συνέδριο για το θέμα της επιστροφής στη δραχμή. "Στην περίπτωση αλλαγής νομίσματος, το λαϊκό εισόδημα θα εξανεμιστεί μέσω της υποτίμησης του νέου νομίσματος, της αισχροκέρδειας, της ραγδαίας πτώσης της αγοραστικής δύναμης, καθώς και μέσω της μεγάλης ανατίμησης των εισαγόμενων εμπορευμάτων στα οποία στηρίζεται όχι μόνο η κατανάλωση αλλά και η βιομηχανία. Επίσης, θα χτυπηθεί κι ένα μεγάλο μέρος αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, δανειοληπτών."

Αν λοιπόν η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ πετύχει και αυτό το μνημόνιο γίνει το τελευταίο που ζούμε, τότε οι Αγανακτισμένοι δεν προδόθηκαν. Θα φανεί αυτό βέβαια το επόμενο καλοκαίρι που θα ανακοινωθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα της ελάφρυνσης του χρέους. Ήδη όμως όταν έκλεισε η δεύτερη αξιολόγηση, οι Ευρωπαίοι δεσμεύθηκαν πως μετά τη λήξη του τρέχοντος μνημονίου, το ερχόμενο καλοκαίρι, θα βοηθήσουν την Ελλάδα να βγει στις αγορές. Ήδη η κυβέρνηση πραγματοποίησε μια πρώτη πετυχημένη δοκιμαστική έξοδο και το εντυπωσιακό είναι ότι σχεδόν οι μισοί αγοραστές των ελληνικών ομολόγων ήταν Αμερικάνοι. Το σχέδιο Τσίπρα λοιπόν μπορεί να ήταν πικρό στην αρχή αλλά να αποβεί γλυκό στο τέλος. Και τελικά να αποβεί αλάνθαστο το ένστικτο των Αγανακτισμένων που ψήφισαν ξανά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το Σεπτέμβριο του 2015, κάτω από τις πιο δυσμενείς συνθήκες και ενώ οι καναλάρχες και η διαπλοκή περίμεναν να ξεμπερδεύουν τότε με την αριστερή παρένθεση.

ΟΛΗ Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΙΡΑΝΤΑΣ ΞΑΦΑ - "ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ"

Κατά την γνώμη μου ο πυρήνας της πολιτικής σύγκρουσης που θα πάρει διαστάσεις μεγαλύτερης πόλωσης στην ελληνική κοινωνία το επόμενο διάστημα και μέχρι τις επόμενες εκλογές.

"Λιγότερο κράτος" το σημείο που "τα βρίσκουν οι νεοφιλελεύθεροι, οι σοσιαλφιλελέδες, οι της μεταμοντέρνας αριστεράς και οι αναρχικοί.

Λιγότερο κράτος, περισσότερη ελευθερία να κάνεις ό,τι γουστάρεις, όπως σου έρχεται, σου λέει ο αναρχικός και ο πολύχρωμος μεταριστερός. Ελεύθερη επιλογή φύλου, ελεύθερα τα ναρκωτικά, ελεύθερες από αστυνομία οι γειτονιές, ελεύθερες οι καταλήψεις. ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Ωραία είναι αυτά, τα γουστάρουν τα 17άρικα που είναι στα ντουζένια τους.

Λιγότερο κράτος όμως λέει και ο νεοφιλελές, και  του κρατάει τα ίσα και ο κολλητός του σοσιαλφιλελές που ελπίζει ότι θα τον αφήσει και εκείνον να είναι μαζί του στην εφαρμογή του πυρήνα των ντιρεκτίβων της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και του ΔΝΤ.
Θα του δώσει και εκείνου μεζεδάκι.
Εννοούν  ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ και καθολική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας με την εκχώρησή τους σε ιδιώτες επιχειρηματίες.
Είναι - σου λέει - το νέο, το καινούργιο, το αύριο. (μπρρρρρ).
Το κράτος πρόνοιας είναι το παλιό, το ξεπερασμένο.
Μείωση του δημοσίου για εξοικονόμηση πόρων, σου λέει.
Υπάρχουν - σου λέει - υπεράριθμοι στο δημόσιο και τεμπελχανάδες.
Διορίστηκαν με μέσο. Με ρουσφέτι σου λέει.
Υπάρχουν;
ΝΑΙ! Λίγοι λέμε εμείς.

Περισσότεροι και σαφώς πιο επικίνδυνοι, είναι εκείνοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ υπονομεύουν τις δημόσιες υπηρεσίες, καθυστερούν τις διαδικασίες του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης τους για να τις αγαπάει και να τις νιώθει δικές του ο πολίτης, βολεμένοι και  καθοδηγούμενοι από τις συστεμικές δυνάμεις - νεοφιλελέδες και σοσιαλφιλελέδες ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ. για να υπηρετούν μέσω αυτών και των παιχνιδιών τους - δια της αδράνειας ή των γραφειοκρατικών εμποδίων που σκόπιμα βάζουν - την ιδεοληψία του "λιγότερου κράτους". 
Το κράτος τύραννο θέλει ο πολίτης να το εξαφανίσει. '
Αρα ψηφίζει Κυριάκο.

ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ - γιατί για να αποφύγουν να δουλέψουν αυτοί και να γίνουν παραγωγικοί, προτιμούν να "σπρώχνουν" τους ιδιώτες - εργολάβους, τους συμβασιούχους και τους εθελοντές να κάνουν την δουλειά για την οποία εκείνοι πληρώνονται. 
Και έτσι γίνονται αρεστοί στους συστεμικούς πολιτικούς που άλλο που δεν θέλουν.

Είναι οι ΑΡΧΙΤΣΑΤΣΟΙ, αφού επιλέχτηκαν να είναι τα "ιστορικά" κομματικά στελέχη των παραδοσιακών κομμάτων, που έχουν γίνει διευθυντάδες και προϊστάμενοι και θα κάνουν την περιβόητη  αξιολόγηση, στην οποία ομνύουν οι νεοφιλελέδες - σοσιαλφιλελέδες.

Αυτοί που ευθύνονται - ως υπηρεσιακοί ηγεσία του δημοσίου - για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες του , οι αρχιτσάτσοι, θα κρίνουν τους άλλους. 

ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ και όποιος δεν καταλαβαίνει είναι είτε ηλίθιος, είτε στημένος.

Πρέπει, σου λένε- με άρμα την αξιολόγηση που σου ακούγεται καλά στ' αυτιά σου καλοπροαίρετε αναγνώστη μου  - να σταματήσεις εσύ (και εγώ) που δουλεύεις στον ιδιωτικό τομέα να τους πληρώνεις, τους ρέμπελους. (Εγώ δεν τους πληρώνω πια, έχω κάνει στάση ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΑ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ και μάλιστα τους πλήρωσα περισσότερο από όσο μου αναλογούσε).

Οπότε δεν πειράζει αν πληρώνεις τους εργολάβους λίγο ακριβότερα. Αρκεί να μην πληρώνεις αυτούς που σου λένε τώρα από τον ΣΚΑΙ να μισήσεις, να τους χρεώσεις την ευθύνη για τα δεινά σου.

Να κοίτα τι σου λέει η Μιράντα Ξαφά: Είναι δυνατόν να πληρώνεται ο πυροσβέστης όλο το χρόνο για να σβήσει μια φωτιά σου λέει; Και να κάθεται να περιμένει πότε θα μπει η φωτιά για να δουλέψει; Να τον διώξουμε (ή να ανάβουμε καμιά φωτιά για να μην κάθεται).

Αν ήταν εθελοντής, δεν θα τον πλήρωνες όλο το χρόνο. Θα πήγαινε να σβήσει την φωτιά εθελοντικά.

Πάρε τους εργάτες καθαριότητας λοιπόν και κάντους εθελοντές να κάθονται εκείνοι, να μην καθαρίζουν για να έχει επιχείρημα η Ξαφά να λέει δώστε και τα σκουπίδια στον εργολάβο. Ό,τι διαλύει την υπηρεσία και την απόδοσή της, βολεύει το αφήγημα.

Λιγότερο Κράτος.

Για πάμε λοιπόν να το εξετάσουμε λίγο:
Παιδεία, Υγεία, Ενέργεια, Νερό, Αστυνομία - δημόσια τάξη , Πυροσβεστική- πολιτική προστασία, καθαριότητα - αποκομιδή - δημόσια κτίρια,  Κοινωνική ασφάλεια - κοινωνική πρόνοια - συντάξεις,  αστικές συγκοινωνίες - μετακίνηση για να πας καθημερινά  στην δουλειά σου (αν έχεις) και σκοπίμως τελευταίες τις ένοπλες δυνάμεις και την ακεραιότητα της χώρας.
Αυτά είναι κράτος.

ΘΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΕΤΟΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ;;

Ή ΤΟ ΘΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ., ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΕΣΑ;

Σε ποιον από αυτούς τους τομείς έχουμε πλεονάζον προσωπικό;
  • Στα σχολεία; Στα σχολεία των φωτοτυπιών και των συμπληρώσεων των θέσεων τον Δεκέμβριο;
  • Στα νοσοκομεία,   Όμως - εσύ που πας στο δημόσιο, όχι ο άριστος που τον περιμένουν τσάμπα στο Ντυνάν  - τους βλέπεις να κάθονται τους γιατρούς, τις νοσοκόμες, τους τραυματιοφορείς;
  • Στην αστυνομία; Ντάξει έχουμε τους τσάτσους των υψηλών προσώπων. Αλλά είναι υπεράριθμοι οι μπάτσοι; (Πάντως τα μπροστινάρια των νεοφιλελέδων δήμαρχοι άρχισαν να πληρώνουν και ιδιωτικές σεκιούριτι για να φυλάνε τους δρόμους των δήμων τους.) 
  • Στον στρατό; 
  • Στην πυροσβεστική;
  • Στο ΙΚΑ που κάνει δέκα χρόνια να σου βγάλει την σύνταξη και σου κλείνει ραντεβού στον γιατρό ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ μετά από δύο μήνες;
  • Στον ΟΑΣΘ, στην συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης;
ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΕΣ "ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ, δεν μας λες και εμάς ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ μήπως μας πείσεις και δούμε και εμείς το φως το αληθινόν που έχετε δει εσείς οι "άριστοι";;;

Γιατί με την γενικολογία και με τον διχασμό, με τις επιθέσεις σου στον "βολεμένο" σκουπιδιάρη και το κοπρόσκυλο τον πυροσβέστη που κάθεται και δεν δουλεύει μέχρι να μπει η φωτιά ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΙΣ.

Επίσης δεν μας πείθει ότι τα δάση μας θα σωθούν με λιγότερους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ πυροσβέστες, καλά εκπαιδευμένους και εξοπλισμένους που θα αντικατασταθούν από πειρσσότερους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.

Έχουμε κάνει στρατό και μας έχουν πάει στις φωτιές να κάνουμε ότι βοηθάμε τους πυροσβέστες.
Το έχουμε δει το έργο, δεν είμαστε σαν την Ξαφά, τον Κυριάκο και τους άλλους άριστους της ελίτ.

Δεν σβήνει η φωτιά στο δάσος με τους κουβάδες των εθελοντών όταν φυσάει με 6 μποφόρ.
Για να μην μιλήσουμε για τον σύγχρονο στρατό και τον ρόλο του "εθελοντή" αγγαρειομάχου.

"Η μήπως στα νοσοκομεία θα λυθεί το θέμα με τον εθελοντισμό του ΣΚΑΙ; Εγώ μεγάλε να σε χειρουργήσω άμα θες. Εσύ κάθεσαι;

Έχει και άλλο κράτος όμως που δεν μου το έχεις βάλει στο στόχαστρό σου ρε μεγάλε άριστε.

Θες σύμμαχο την δικαιοσύνη όταν την πέφτεις σε όσους στοχοποιείς και την γλείφεις. Εκεί δεν θες περικοπές. Θες - ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ - γρήγορη απόδοση της δικαιοσύνης.
ΑΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ και ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, άρα περισσότερο κράτος.

Θες  καλύτερους ελεγκτικούς μηχανισμούς - λες - για να μαζέψεις χρήμα. Στο υπουργείο οικονομιών, την Ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων, στις εφορίες, στα τελωνεία που κάνουν πάρτι οι λαθρέμποροι τι θες;
ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ;

Επειδή έχω το κουσούρι να τα θέλω συγκεκριμένα, δεν μου τα λες; ΠΟΥ ΘΕΣ "ΛΙΓΟΤΕΡΟ" ΚΡΑΤΟΣ;

Διότι ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους παραπάνω τομείς εγώ ξέρω ότι θέλω ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ!
Και - εδώ που έχουμε φτάσει μετά από 10 χρόνια κρίσης και 7 χρόνια μνημόνια μάλλον θέλω και ΕΝΙΣΧΥΣΗ του κράτους.

Ξέρω θα με πας στις επενδύσεις και την ανάπτυξη.
Στα μη δημόσια πανεπιστήμια, στην διαχείριση των σκουπιδιών, στις τηλεπικοινωνίες, στην - λεγόμενη - "πραγματική" οικονομία. (λες και η άλλη είναι ψεύτικη).

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ από καμία πλευρά.

Με ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και ΕΠΑΡΚΕΣ κράτος ως προαπαιτούμενο,  να δούμε το θέμα της ανάπτυξης, των επενδύσεων, των παραχωρήσεων στον ιδιωτικό τομέα, και των ΣΔΙΤ.

ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ!
Το άλλο το κάνουν στην Αφρική μπαμπουίνο μου.
(ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΡΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕ ΜΟΥ!)

Αυτή την συζήτηση την καταλαβαίνω. Έχει περιεχόμενο να αναθεωρήσω και εγώ ιστορικές, ιδεολογικές ή ιδεοληπτικές μου βεβαιότητες αν και εσύ μου πεις ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ στον δρόμο χωρίς γιατρό.

Να ας πούμε σε μερικά τη γνώμη μας
  • Να διευκολυνθεί η επένδυση στο Ελληνικό; ΝΑΙ!
  • Να γίνουν ΣΔΙΤ συνεκμετάλλευσης δημόσιας περιουσίας; ΝΑΙ. ΒΕΒΑΙΩΣ!
  • Να δοθούν όλες οι παραλίες σε ιδιώτες και για να κάνεις ένα μπάνιο να θες 8 ευρώ είσοδο; ΟΧΙ! 
  • Να δοθεί ένα μέρος τους για να τα ακουμπάει χοντρά ο φορτωμένος τουρίστας;; ΝΑΙ! 
  • Να βάλουν οι δήμοι καμιά καντινούλα στις μη εκχωρημένες παραλίες να πουλάει ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ, χωρίς table d hote, νερό και μπύρα; ΙΣΩΣ! ΝΑΙ! Γιατί όχι; Να γίνουν μετά και αυτές ΝΑΜΜΟΣ; ΟΧΙ!
  • Να καταργηθεί η παραγωγή ενέργειας  από λιγνίτη στην χώρα μας, γιατί είναι ξεπερασμένο καύσιμο; ΝΑΙ! Να γίνει ένας τέτοιος στρατηγικός σχεδιασμός για μετά από 20 χρόνια αφού εξαντληθεί η απόδοση των επενδύσεων που έχουν ήδη γίνει στα λυγνητορυχεία.. Να τα κλείσουμε όμως εδώ και τώρα για να βγάλουμε το προσωπικό τους πλεονάζον σήμερα; ΟΧΙ!
  • Να βάλουμε ανεμογεννήτριες; ΝΑΙ!. Πού όμως; Στην Ψαρού στη Μύκονο; Μα είναι τουριστικό χρυσωρυχείο. Θα το χαλάσεις για μια ανεμογεννήτρια;
Δεν είναι σοβαρή πολιτική συζήτηση αυτή που γίνεται για τόσο σοβαρά θέματα.
ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΔΗΛΑΔΗ και αοριστολογώντας, πολιτικολογώντας και ψηφοθηρώντας.
Με το παραταξιακό ΑΣΠΡΟ - ΜΑΥΡΟ.

Ο τρόπος που γίνεται η συζήτηση αυτή έχει μοναδικό στόχο να πείσει τον μπαπουίνο να ταυτιστεί με το ένα ή το άλλο στρατόπεδο ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΒΆΛΛΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ να του πουν συγκεκριμένα τι σκέφτονται για το μέλλον του, μπας και έχει τέτοιο.

Και όσο η πολιτική συζήτηση γίνεται έτσι, στην χώρα θα αναπαράγονται τα βαθύτερα αίτια της χρεοκοπίας της. ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ!

Το κράτος λάφυρο και η απόπειρα κατάκτησής του από τους επόμενους για να το πάρουν από τους προηγούμενους και να το διαχειριστούν και αυτοί με τον ίδιο τρόπο.

Α.Ν. (ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ)
 http://www.stinplatia.gr/2017/08/blog-post_18.html